CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Jumaat, 27 Mei 2011

AKU BUDAK SEKOLAH


Hello semua teman-teman .Semua orang tahukan sekarang bulan berapa ?Sekarang bulan 5 saya tolong jawabkan untuk korang semua yew .Korang tahukan ,kalau bulan 5 agak- agak apa yang pelajar yang macam saya akan hadapi?

A.POP KUIZ
B.UJIAN BULAN
C.MIDYEAR EXAM
D.UJIAN DARAH 

Agak –agak mana satu yang saya hadapi ?Yew ,saya hadapi MIDYEAR EXAM .Midyear exam saja .Relax saja .Tetapi ada HARI JAYA WARIS pula .Maksudnya saya kena dapat keputusan yang gempak-gempak supaya nanti mak saya akan bangga bila nak turunkan tandatangan beliau direport kad saya .


Korang mesti takutkan bila exam ,tapi saya hurm sikit tak takut sebab sudah tahu nk gagal dalam subjek yang tertentu .Diulangkan subjek tertentu sahaja ,bukan semua .Saya suka exam .Bila exam tak ada homework yang berlambak –lambak .Saya hanya perlu baca buku dan buat sedikit latihan sebelum masuk ke kelas untuk menjawab kertas tersebut .


 
Sebenarnya saya tak ada semangat nak membaca buku apatah lagi membuat latihan .Nak kata saya malas tapi rajin .Alangkah indahnya kalau bilik belajar saya macam ini .Peh .Mesti semangat nak belajar ,mesti dapat result gempak .Tapi kalau sudah malas tu dapat bilik cantik macam ini pun tak akan belajar punye berani jaminlah .

Then saya pun mulalah susun buku ,alat tulis dan macam macam atas meja belajar saya .Harap saya dapat belajar dengan tenang ,aman  dan damai .Ilmu pun senang jew nak save dalam memory saya yang semakin lama semakin berkarat .Sekejap jew saya duduk mengadap meja belajar ,lepas tu mulalah panas ,tak senang duduk ,berubah ke tempat lain pula .Hurm macam macam gaya saya guna untuk belajar lama tapi macam sia-sia jew .Saya tetap macam tu.

 
Bila ubah tempat belajar itu saya menuju ke katil kesayangan sayalah .Saya pun akan menyepahkan nota nota ,buku buku dan lain lain di atas katil saya .Nanti tak pasal pasal kena bebel dengan mak yang tersayang .Dan mulalah saya nak menumpang tidur di bilik orang lain akibat katil saya sudah bersepah dan saya sudah malas mahu kemas ,dan saat itu otak saya hanya nampak katil dan bantal .

 
Hasilnya esok pagi saya akan sibuk sibuk mengemas bilik saya yang bersepah macam (tong sampah)tapi bukan tong sampah .Cuma ala-ala jew.Tak pun kalau tak ada yang sudi memberi saya tumpang tidur di bilik mereka saya tidur juga dalam bilik saya bersama sama buku-buku di atas katil saya tanpa rasa peduli .

 
Erm .Exam kali ini tak ada siapa pun yang jujur termasuk saya .Kebanyakkan pelajar ada mengadakan pesta meniru secara besar-besaran atau kecil-kecilan .Saya juga turut serta,sebab study saat saat akhir .

 
Alamak –alamak ,nasi lemak .Kalau study saat saat akhir ini ,bukan masuk otak pun .Sia-sia jew .Tapi ada saya kisah ?Tak kisah pun saya hentam saja .Masuk tak masuk lain kira .Add math dengan Math saya tak baca pun sebab saya tak faham dan tak akan faham .

Cuba bayangkan formula yang banyak ini harus dihafal .Jalan kerja yang banyak harus diingat .Peh ,macam nak meletup jew otak saya ini .Kalaulah bolah putar masa saya akan jumpa dengan orang yang cipta subjek ADD MATH dan MATH .Saya akan merayu supaya mereka tidak mencipta subjek ini atau subjek ini tidak perlu diambil .Peh saya akan menjadi orang yang paling gembira sedunia .

Harap semua subjek saya dapat fullmarks .Korang semua doakan yew .
Tiada ulasan:

Catat Ulasan